‘Embraced Relics’
The new table linen series of wedgwood, een fictief project voor mijn afstuderen.

Concept//
‘Embraced Relics’ tafellinnenset voor Wedgwood is geïnspireerd op de imperfecties van het leven. Deze bestaat uit vlekken in drie lagen; vlekken in de natuur, vlekken van de mens en vlekken op de mens.
Alle drie ongewenst maar zeker ook onderschat. Er zitten namelijk veel schoonheden verborgen in deze weggestopte imperfecties. Hetgeen wat ons uniek maakt en onderscheid van een ander. Dit zouden we moeten omarmen. En is iets waar we steeds meer naar opzoek gaan. De kernboodschap van de tafellinnenset is rust creëren en leven in het nu, onze imperfecties kunnen accepteren en de schoonheid hier van inzien. Doorgeven van tradities.

Uniek//
Zo is het mogelijk een eigen vlek zelf bij te borduren op het laken of servet. Bij ieder servet of laken dat aangeschaft wordt zit een setje om zelf te borduren, bestaand uit: een borduurring, naald, en koperkleurig DMC garen. De vlek die een speciale betekenis heeft, of gewoon de eerste die gemaakt is. Dit word met koperdraad geborduurd zodat hij altijd extra aandacht vraagt. Even terug dromen bij het moment en genieten van de schoonheid van een imperfectie. Je eigen kleed als erfstuk met een boodschap voor volgende generaties.

Ornamenten//
Omdat de lijn voor het bedrijf Wedgwood is ontworpen, is er gekeken naar hun ontwerpen. Het Jasperware heeft veel weg van ornamenten. Een ornament (Latijn ornare en ornamentum, dat respectievelijk versieren en sieraad betekent) heeft veel ronde vormen en is vaak gespiegeld, herhaald en geeft een rijk gevoel. Dit is een mooi uitgangspunt om de Wedgwood-identiteit te waarborgen. Ornamenten zijn opgedeeld in verschillende soorten. Er zijn hoekornamenten, lambrisering en rozet-ornamenten. Deze drie zullen allen worden verwerkt in één kleed. Zo worden de op vlekken geïnspireerde dessins gevormd tot een patroon.

Voor deze serie heb ik twee mooie boeken gemaakt. Mocht je deze eens in willen zien of heb je vragen; je kunt contact met mij opnemen via mijn contactformulier.

Beelden van de trendforecast ‘regenerate heritage’, colors, shapes, material en patterns zijn afkomstig van www.pinterest.nl. Alle andere beelden en grafische opmaak heb ik zelf gestyled en de gehele shoot is ook door mij gefotografeerd. Tevens heb ik de servetten en lakens zelf ontworpen en laten borduren bij het Textielmuseum in Tilburg.

Datum

07/2015

Categorie

Styling, Fotografie, Grafisch vormgeving

Delen

Created By Studio mxd